Velkommen til Wiktionary,
den frie ordbog som alle kan redigere.

Skribentforside • Hjælp • Globalt alfabet • Alle Sprog • Grammatisk indeks

a A b B c C d D e E f F g G h H i I j J k K l L m M n N o O

p P q Q r R s S t T u U v V w W x X y Y z Z æ Æ ø Ø å Å

Der er i øjeblikket 38.720 ord i den danske ordbog.


Wiktionary

Wiktionary er et projekt, hvor vi i fælleskab udarbejder en ordbog, der kan bruges og redigeres af alle. Vi startede den danske Wiktionary den 2. maj 2004, og i dag, den 6. februar 2020, er der 38.720 ord i den danske del af ordbogen.

Målet er at beskrive alle ord fra alle sprog, med definition og beskrivelser på dansk. Kig f.eks. på fox (et engelsk ord). For at finde en engelsk definition af dette ord skal du besøge den tilsvarende side på den engelsksprogede udgave af Wiktionary. Et omfattende eksempel på et dansk ord er "hund".

Hvis du prøver at redigere en side, vil du se en masse koder. De er til for at sikre et ensartet udseende af siderne, og for at brugere, der ikke kan læse dansk, kan bidrage med oversættelser og lignende. Du skal ikke lade dig skræmme af koderne. Det vigtigste er, at du bidrager med nyttige definitioner og oversættelser. Hvis du er i tvivl om, hvordan koderne bruges, kan du i starten undlade at skrive andet end tekst, og så se hvilke koder andre brugere sætter på.

Du kan se hvilke sprog Wiktionary pt. dækker ved at klikke her: Alle sprog. Bemærk, at vi ikke inkluderer sprog, der har deres oprindelse i fiktive værker, såsom klingon (fra tv-serien Star Trek).

Indeks

Alfabetet:
a A b B c C d D e E f F g G h H i I j J k K l L m M n N o O p P q Q r R s S t T u U v V w W x X y Y z Z æ Æ ø Ø å Å

Diakritiske tegn:
à-ç è-ý À-Ü Āā-Řř Śś-Žž

Græsk:
Α-Κ Λ-Σ Τ-Ω α-θ ι-ρ σ-ω Ἀἀ-Ῥῥ

Kyrillisk:
А-Н О-Я а-б в-г д-з и-к л-м н-о п р-с т-ц ч-я(-ә)

Armensk:
Ա-կ հ-և

Hebraisk: ‏‏
א-ו‎ ז-ל‎ מ-צ‎ ק-ת‎

Arabisk:
‏‏ا-ب‎ ت-س‎ ش-م‎ ن-ی‎

Japansk:
ぁ-げ こ-ぱ ひ-ケ コ-ヶ

Kinesiske tegn:
一 促 冱 卙 哪 圱 天 存 崃 弿 愷 捇 新 杁

Koreansk:
ㄱ 가 나 다 라 마 바 사 아 자 차 카 타 파 하

Thai:
ก-ง จ-ฌ ญ-ฒ ณ-ธ น-ภ ม-ว ศ-ฮ

Søsterprojekter

Wikipedia ejes af paraplyorganisationen Wikimedia Foundation, som driver flere flersproglige og frie projekter hvor alle kan bidrage.

Meta-Wiki Wikipedia Wikisource Wikiquote Wikibooks Wikinews Wikispecies Commons
Om Wikiprojekterne Den frie encyklopædi Kildemateriale Citatsamling Gratis bøger og manualer Nyhedstjeneste Videnskabelig artsoversigt Fildeling af billeder og lyd
Wiktionary på andre sprog
Føroyskt | Íslenska | Kalaallisut | Norsk (Bokmål) | Nynorsk | Suomi | Svenska

This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.