Καλώς ήρθατε στο Βικιεπιστήμιο

Μία κοινότητα ανοικτής μάθησης

με 442 πόρους μάθησης και 4.268 σελίδες.

Bικιεπιστήμιο:Κύρια Σελίδα

Τι είναι το Βικιεπιστήμιο

Το Βικιεπιστήμιο είναι μια κοινότητα για τη δημιουργία και τη χρήση ελεύθερου υλικού μαθήσεως και δραστηριοτήτων. Το Βικιεπιστήμιο ειναι ένας πολυδιάστατος κοινωνικός οργανισμός αφιερωμένος στη μάθηση, στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην υπηρεσία. Οι πρωταρχικοί του σκοποί είναι:

 • Να δημιουργεί και να φιλοξενεί ελεύθερο περιεχόμενο, υλικό μάθησης, πηγές, και πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες σε όλες τις γλώσσες.
 • Να αναπτύσσει συνεργάσιμα σχέδια μάθησης και κοινότητες γύρω από αυτό το υλικό.

Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς συμμετέχοντας στην κοινότητα του Βικιεπιστημίου ώστε να αναπτύξουμε υλικό ελεύθερα διαθέσιμο για όλους.

Πλοήγηση


Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά
Γαλλικά
Γερμανικά
Ισπανικά
Εσπεράντο
Σουηδικά
Τούρκικα
Θετικές Επιστήμες

Гεωλογία
Хημεία
Мαθηματικά
Фυσική
Βιολογία
Κοινωνικές Επιστήμες

Γεωγραφία
θρησκεολογία
Ιστορία
Παιδαγωγικό
Οικονομικά
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Πολυτεχνείο

Ηλεκτρολογική Μηχανική
Μηχανολογική Μηχανική
Πολιτική Μηχανική
Αρχιτεκτονική
Ελλάδα

Ελλάδα
Ελληνικά
Αρχαία Ελληνικά
Καθαρεύουσα
Τέχνες

Ζωγραφική
Μουσική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Χορός
Γλυπτική
Αρχιτεκτονική
Ποίηση
Φωτογραφία
Εικοναφήγηση
Τεχνολογία

Πληροφορική
Ubuntu
PHP
HTML
Visual Basic 6
C

Συμμετοχή

Μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε στο Βικιεπιστήμιο. Έτσι βοηθάτε το εγχείρημα αυτό να μεγαλώσει και ταυτόχρονα εσείς βελτιώνετε και εξασκείτε τις υπάρχουσες γνώσεις σας καθώς επίσης αποκτάτε και καινούργιες. Για να συμμετέχετε υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απο τα υπάρχοντα μαθήματα που προσφέρει το Βικιεπιστήμιο και μέσα από εκεί να μάθετε καινούργια πράγματα.
 • Μπορείτε να βελτιώσετε ένα από τα υπάρχοντα μαθήματα έτσι ώστε με αυτή σας την πράξη να βοηθήσετε κάποιους άλλους που παρακολουθούν αυτό το μάθημα.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντελώς καινούργιο μάθημα δίνοντας έτσι τις γνώσεις σας και προσφέροντας τις σε ανθρώπους που δεν ξέρουν το αντικείμενο πάνω στο οποίο εσείς έχετε γράψει.
 • Μπορείτε να γίνετε υπεύθυνοι κάποιου τμήματος ή μαθητές βάζοντας το όνομα χρήστη σας στο αντίστοιχο σημείο του κάθε τμήματος.
 • Τέλος μπορείτε να δημοσιεύσετε μια έρευνα που έχετε κάνει και να ακούσετε κάποια σχόλια και κάποιες παρατηρήσεις των συμμετεχόντων εδώ που την εφάρμοσαν και την εξέτασαν ή να δημιουργήσετε μια έρευνα στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του Βικιεπιστημίου βοηθώντας στην πρόοδό της.

Σε τι προσφέρει

Το Βικιεπιστήμιο μπορεί να βοηθήσει μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα μαθήματά τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Τα μαθήματα του Βικιεπιστημίου είναι πάντα ενημερωμένα σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές.Επικοινωνία

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με άλλους χρήστες του Βικιεπιστημίου που βοηθούν στην προσπάθεια για τη δημιουργία του, είτε για να τους ζητήσετε βοήθεια είτε για να συνομιλήσετε μαζί τους ή για να ανακοινώσετε κάτι σημαντικό μπορείτε να το κάνετε στους παρακάτω χώρους που φτιάχτηκαν για την επικοινωνία των χρηστών του ελληνικού βικιεπιστημίου:

 • Συμβούλιο - ο χώρος συνάντησης των χρηστών του ελληνικού Βικιεπιστημίου καιμτο forum την κοινώτητας. Εκεί μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας.


 • IRC - το κανάλι του ελληνικού βικιεπιστημίου στο IRC για άμεσες συζητήσεις.


 • Ανακοινώσεις - εδώ μπορείτε να ανακοινώσετε κάτι το οποίο είναι σημαντικό και αξίζει να το ξέρουν όλοι οι χρήστες του Βικιεπιστημίου.


 • Επικοινωνία - σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε διάφορα κανάλια μέσα από τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και στα άλλα Βικιεπιστήμια.

Αδελφικά εγχειρήματα

Wikisource-logo.png
Βικιθήκη
Ελεύθερα έγγραφα και πηγές
Wiktionary-logo.svg
Βικιλεξικό
Λεξικό και Θησαυρός
Wikinews-logo.svg
Βικινέα
Ελεύθερη ειδησεογραφία
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons
Κοινή αποθήκη πολυμέσων
Wikibooks-logo.svg
Βικιβιβλία
Εκπαιδευτικά βιβλία και εγχειρίδια
Wikiquote-logo.svg
Βικιφθέγματα
Συλλογή αποφθεγμάτων
Wikipedia-logo.png
Βικιπαίδεια
Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια
Wikispecies-logo.svg
Wikispecies
Κατάλογος των ειδών
Wikimedia-logo.svg
Meta-Wiki
Συντονισμός όλων των εγχειρημάτων
Wikidata-logo-en.svg
Wikidata
Γνωσιακή βάση
Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg
Βικιταξίδια
Ταξιδιωτικός οδηγός
This article is issued from Wikiversity. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.