Senén, 10 Méi 2021 · 28 Ramadan 1442 H / 1954 · 04.46 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
60.809 artikel sarta 25.903 pamaké nu kadaptar



10/05/2021 · 04.46 UTC ·

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.809 artikel jeung 25.903 pamaké kadaptar.

1801 - Perang Barbar Kahiji dimimitian

Poé ieu dina sajarah

1294 - Temur Khan ngadegkeun Dinasti Yuan.
1503 - Christopher Columbus nepi ka Kapuloan Kayman.
1922 - Amérika Sarikat nyaplok Karang Kingman.
1962 - Komik Marvel munggaran medalkeun Hulk.
1994 - Nelson Mandela jadi présidén Afrika Kidul.
2013 - Gedong One World Trade Center réngsé diwangun.

Gambar Petingan

Kongkorong Inten

Kongkorong nu dijieun tina inten kasar. Photo dijieun di Lysekil, Swédia.

Artikel Petingan

Karajaan Sunda

Karajaan Sunda (669-1579 M), numutkeun naskah Wangsakerta mangrupa karajaan nu ngadeg ngaganti Tarumanagara nu kabagi dua jeung 'kembaranana', Galuh. Karajaan Sunda diadegkeun ku Tarusbawa taun 591 Caka Sunda (669 M). Masih numutkeun Naskah Wangsakerta, Karajaan Sunda ogé ngawengku wilayah anu kiwari jadi Provinsi Lampung sanggeus putri Karajaan Lampung nikah jeung putra mahkota Karajaan Sunda. Lampung dipisahkeun ti bagéan karajaan Sunda nu di pulo Jawa ku Selat Sunda.


Panglawungan

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN


Pitulung

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.809 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA


Kaca Husus

  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén
Pakakas Wiki
  1. Johannes Latuharhary (id)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)
Tarjamahkeun Artikel


Keur Lumangsung

  • Pamaréntah Indonésia resmi ngalarang mudik Idulfitri 2021 ti tanggal 6-17 Méi pikeun ngeureunkeun sumebarna COVID-19
  • Rokét Long March anu Républik Rahayat Tiongkok ragrag di Samudra Hindia, di deukeut Maladéwa
  • Tentara Israél nyerang warga Paléstina anu keur ibadah di Masjidilaqsa.
  • Varian virus korona anyar B.1.617 kapanggih di India.
Warta Kiwari

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar
Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa
Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku

Wikipédia Nusantara
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Pitulung Ngédit

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.809 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Pakakas Wiki
  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén

Kaca Husus

Artikel nu Dipikabutuh
  1. Johannes Latuharhary (id)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)


Warta Kiwari
  • Pamaréntah Indonésia resmi ngalarang mudik Idulfitri 2021 ti tanggal 6-17 Méi pikeun ngeureunkeun sumebarna COVID-19
  • Rokét Long March anu Républik Rahayat Tiongkok ragrag di Samudra Hindia, di deukeut Maladéwa
  • Tentara Israél nyerang warga Paléstina anu keur ibadah di Masjidilaqsa.
  • Varian virus korona anyar B.1.617 kapanggih di India.


Wikipédia Nusantara

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku
Wikimédia Indonésia

Wikipédia Pangonjoyna
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Wiktionary
Kamus bébas
Wikisource
Wikisource
Dokumén Bébas
Wikiquote
Wikiquote
Kumpulan Cutatan
Wikibooks
Wikibooks
Pustaka jeung Manual
Wikinews
Wikinews
Warta Bébas
Wikispecies
Diréktory Spésies
Wikivoyage
Inpo Liliaran
Wikiversity
Wikiversity
Sarana Diajar Bébas
Commons
Commons
Gudang média keur balaréa
Wikidata
Dadasar Pangaweruh Bébas
MediaWiki
MediaWiki
Koordinasi MediaWiki
Meta-Wiki
Koordinasi sadaya proyék Wikimédia
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.