Senén, 26 April 2021 · 14 Ramadan 1442 H / 1954 · 01.09 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
60.757 artikel sarta 25.838 pamaké nu kadaptar



26/04/2021 · 01.09 UTC ·

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.757 artikel jeung 25.838 pamaké kadaptar.

1986 - Musibah Chernobyl di Ukraina Soviét

Poé ieu dina sajarah

1903 - Atlético Madrid A.F.C. diadegkeun.
1923 - Pangéran York ngadahup ka Lady Elizabeth.
1933 - Gestapo, pasukan polisi rahasia Nazi, diadegkeun.
1964 - Tanganyika jeung Zanzibar gabung jadi Tanzania.
1989 - Tornado narajang Bangladésh, ±1.300 palastra.
2005 - Suriah narik pasukanna ti Libanon.

Gambar Petingan

Kukupu

Kukupu engkol (Pieris rapae) eunteup dina kembang dandelion (Taraxacum sect. Ruderalia) di Birch Grove, Kyiv.

Artikel Petingan

Dasasila Bandung

Dasasila atawa Dasasila Bandung nya éta 10 poin hasil ti Konperénsi Asia-Afrika (KAA) nu dilaksanakeun ti kaping 18 nepi ka 24 April taun 1955. Sapuluh poin éta ngawengku prinsip-prinsip dasar nu dijadikeun pituduh jeung acuan pikeun hubungan antar bangsa.


Panglawungan

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN


Pitulung

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.757 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA


Kaca Husus

  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén
Pakakas Wiki
  1. Johannes Latuharhary (id)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id, 🗘)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)
Tarjamahkeun Artikel


Keur Lumangsung

  • Saurang tiwas sarta 36 urang anu séjénna luka dina kahuruan kilang minyak di Indramayu, Jawa Barat.
  • Alfred Aho jeung Jeffrey Ullman meunangkeun Pangajénan Turing sabab jasa maranéhannana dina kompilator basa pemrograman.
  • Nguyễn Xuân Phúc jeung Phạm Minh Chính kapilih jadi Présidén Viétnam jeung Perdana Menteri Viétnam.
  • Gunung La Soufrière di Saint Vincent bitu, nu ngakibatkeun 20 rébuan urang ngungsi.
  • Salapan urang tiwas kusabab lini 6,1 Mw di Jawa Wétan.
Warta Kiwari

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar
Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa
Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku

Wikipédia Nusantara
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Pitulung Ngédit

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.757 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Pakakas Wiki
  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén

Kaca Husus

Artikel nu Dipikabutuh
  1. Johannes Latuharhary (id)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id, 🗘)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)


Warta Kiwari
  • Saurang tiwas sarta 36 urang anu séjénna luka dina kahuruan kilang minyak di Indramayu, Jawa Barat.
  • Alfred Aho jeung Jeffrey Ullman meunangkeun Pangajénan Turing sabab jasa maranéhannana dina kompilator basa pemrograman.
  • Nguyễn Xuân Phúc jeung Phạm Minh Chính kapilih jadi Présidén Viétnam jeung Perdana Menteri Viétnam.
  • Gunung La Soufrière di Saint Vincent bitu, nu ngakibatkeun 20 rébuan urang ngungsi.
  • Salapan urang tiwas kusabab lini 6,1 Mw di Jawa Wétan.


Wikipédia Nusantara

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku
Wikimédia Indonésia

Wikipédia Pangonjoyna
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Wiktionary
Kamus bébas
Wikisource
Wikisource
Dokumén Bébas
Wikiquote
Wikiquote
Kumpulan Cutatan
Wikibooks
Wikibooks
Pustaka jeung Manual
Wikinews
Wikinews
Warta Bébas
Wikispecies
Diréktory Spésies
Wikivoyage
Inpo Liliaran
Wikiversity
Wikiversity
Sarana Diajar Bébas
Commons
Commons
Gudang média keur balaréa
Wikidata
Dadasar Pangaweruh Bébas
MediaWiki
MediaWiki
Koordinasi MediaWiki
Meta-Wiki
Koordinasi sadaya proyék Wikimédia
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.