שועל קטן-אוזן

שועל קטן-אוזן
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה כלביים
סוג Atelocynus
מין 'שועל קטן-אוזן'
שם מדעי
Atelocynus microtis
תחום תפוצה

שועל קטן-אוזן (שם מדעי: Atelocynus microtis) הוא מין יחיד בסוג Atelocynus, השייך למשפחת הכלביים. זהו מין ייחודי האנדמי לאזור אגן הניקוז של נהר האמזונאס.

השועל קטן האוזן חי ביערות הגשם הגדולים של אגן האמזונאס במדינות ברזיל, פרו, אקוודור וקולומביה, ונחשב לחיה חמקמקה שנמנעת מחברת בני האדם, ולכן אין הרבה מידע עליה. עם זאת, ידוע שעיקר פעילותו מתרחשת בלילה, ושהוא ניזון מחרקים, יונקים קטנים, דגים, צפרדעים, נחשים ופירות בר.

ניביו חשופים כאשר פיו סגור. פרוותו קצרה ונוקשה, וצבעה חום או שחור, עם נגיעות עמומות של אדום וחום באזור הבטן. כמו כן, יש לו פס ארוך כהה לאורך הגב והזנב. אורכו הממוצע הוא 72–100 ס"מ וזנבו 25–35 ס"מ. משקלו 9 עד 10 ק"ג.

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

  • Fieweger, E., S. Giraud and P. Myers. 2009. "Atelocynus microtis" (On-line), Animal Diversity Web. Accessed May 28, 2010

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.