שועל מקרוטיס

שועל מקרוטיס
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה כלביים
סוג שועל
מין 'שועל מקרוטיס'
שם מדעי
Vulpes macrotis
תחום תפוצה

שועל מקרוטיס (שם מדעי: Vulpes macrotis) הוא מין בסוג שועל החי בדרום-מערב ארצות הברית ובצפון מקסיקו. חוקרי יונקים אחדים תמכו במיון שועל המקרוטיס תחת אותו המין עם שועל הקיט, אולם מחקרים מולקולריים מרמזים כי אלו שני מינים נפרדים. גופו של שועל המקרוטיס אפור ברובו. יש לו אזורים עם גוון דהוי יותר, וקצה זנבו הוא שחור. בניגוד לשועל האפור המצוי, לשועל המקרוטיס אין פס לאורך הזנב.

שועלי מקרוטיס בדרך-כלל חיים במדבר פתוח או בערבות רחבות ידיים, בהעדיפם אזורים יבשים. הם חופרים מאורה קטנה, ממנה הם יוצאים למרחקים קצרים, שלרוב אינם עולים על קילומטרים בודדים. הם פעילי לילה, אף שלעיתים ניתן למצוא אותם יוצאים ממאורתם גם ביום. הם יוצאים לצוד מעט אחרי השקיעה, והם ניזונים מחיות קטנות כמו עכבר קנגורו (Dipodomys), ארנבות, חרקים, דגים וציפורים קטנות. קבוצות של שועלי מקרוטיס יכולות לאכלס את אותו אזור מחיה וציד, אך במצב זה הן נוטות לצוד בזמנים שונים. שועלי המקרוטיס אינם פוחדים מהאדם.

שועלי המקרוטיס מוצאים לעצמם בני זוג בחודשים אוקטובר ונובמבר. הזוגות יכולים להשתנות משנה לשנה. הם מזדווגים בין דצמבר לינואר, לרוב במאורות גדולות יותר ממאורות המחיה הרגילות. הגורים יוצאים לאוויר העולם בסביבות החודשים מרץ ואפריל. הנקבה ממליטה שלושה עד שבעה גורים בכל פעם.

שועלי המקרוטיס מתחלקים לשלושה תת-מינים מוכרים:

  • שועל המקרוטיס הסאן חואקיני (Vulpes macrotis mutica) - בעבר חי בעמק סאן חואקין שבקליפורניה. תפוצתו הצטמצמה וב-1990 נאמדה אוכלוסייתו בכ-7,000 פרטים. הוא נחשב לתת-מין המאוים בסכנת הכחדה.
  • שועל המקרוטיס המדברי (Vulpes macrotis arsipus) - נפוץ במדבר מוהאבי, קליפורניה.
  • שועל המקרוטיס הדרום קליפורני (Vulpes macrotis macrotis) - אוכלוסייה של שועלי מקרוטיס שהייתה נפוצה באזורי המדבר בדרום קליפורניה, אולם היא נכחדה ב-1903.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.