שועל הפמפס

שועל הפמפס
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה כלביים
סוג שועל דרום אמריקני
מין 'שועל הפמפס'
שם מדעי
Lycalopex gymnocercus
תחום תפוצה

שועל הפמפס (שם מדעי: Lycalopex gymnocercus, בעבר - Pseudalopex gymnocercus) הוא מין בסוג שועל דרום אמריקני. לשועל הפמפס שלושה תת-מינים:

  • L. g. gymnocerus
  • L. g. antiquus
  • L. g. inca

מאפיינים

שועל הפמפס מצוי בדרום אמריקה בארגנטינה צפונה מריו נגרו, באורוגוואי, בפרגוואי בדרום ברזיל ובמזרח בוליביה.

שועל הפמפס הוא אוכל כל אולם רוב מזונו מורכב מבשר. כ־75% ממזונו מורכב ממכרסמים, ארנבים וציפורים. הוא ניזון גם מצפרדעים ולטאות ולפעמים גם מפירות ומקנה־סוכר. הוא גם ניזון מעופות מבויתים ומשיירים.

צבע גבם של שועלי הפמפס הוא אפור מנומר וחלקיהם התחתונים בצבע אפור חיוור. ראשם, צווארם ואוזניהם אדמדמים. אוזניהם גדולות וזנבם ארוך ועבה. אורך גופם כולל הראש הוא 62 ס"מ ואורך זנבם 34 ס"מ. משקלו של שועל הפמפס 4.2-6.5 ק"ג, הזכרים בדרך כלל כבדים מהנקבות.

ההיריון נמשך 55-60 יום ובסופו נולדים 3-5 גורים בממוצע, הגורים נולדים כמעט שחורים אך הם הופכים לבהירים יותר באופן הדרגתי כאשר הם גדלים, שני ההורים דואגים לגוריהם, הנקבה מניקה את גוריה במאורה והזכר דואג להביא מזון לנקבה ולגורים עד שהגורים מגיעים לגיל שלושה חודשים בערך אז מתחילים הם לצוד ביחד עם הוריהם, אורך חייו של שועל הפמפס הוא כ־13.6 שנים בשבי.

שועלי הפמפס הם בדרך כלל בודדים למעט בתקופה בה הם דואגים לגורים, הם מתחזים למתים כאשר אדם מתקרב אליהם, כאשר הם נבהלים, הם נשכבים על הרצפה, לא זזים, וסוגרים את עיניהם - הם נשארים במצב זה עד שהסכנה הנראית לעין חולפת, שועלי הפמפס פעילים בעיקר בלילה, אך הם פעילים גם ביום באזורים שבהם אוכלוסיית האדם קטנה.

מין זה ניצוד בשל פרוותו באורוגוואי, בפרגוואי ובארגנטינה. הוא נלכד בדרך כלל באמצעות מלכודות שתופסות את רגליו. בברזיל זוכה שועל הפמפס להגנה מלאה ואין ביקוש לפרוותו, המין זוכה להגנה גם בפרגוואי ובאורוגוואי אך צייד מבוקר נמשך שם.

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.