שועל דרווין

שועל דרווין
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה כלביים
סוג שועל דרום אמריקני
מין שועל דרווין
שם מדעי
Lycalopex fulvipes
תחום תפוצה

שועל דרווין (שם מדעי: Lycalopex fulvipes) הוא מין של שועל דרום אמריקני המצוי בסכנת הכחדה. בעבר נחשב לתת-מין של שועל ארגנטינאי אפור, אך כיום מוגדר כמין שונה בעל רגליים ולסתות קצרות יותר.

השועל נמצא על ידי צ'ארלס דרווין בשנת 1834 ועל כן שמו שועל דרווין.

בעל מבנה גוף קטן יחסית ובעל צבע פרווה כהה מאוד. אינו מתרבה עם שאר מיני השועלים הארגנטינאים.

חי רק בכמה מקומות מצומצמים בדרום צ'ילה בחבל אראוקניה ובאי צ'ילואה. הוא חי בעיקר ביערות גשם ממוזגים, שם הוא ניזון מעכברים, פודואים דרומיים, ביצים, ציפורים, חסרי חוליות ופירות.

כיום יש בטבע עד מ-200 פרטים בוגרים ואוכלוסייתם מצטמצמת משנה לשנה.

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.