צולל מצויץ

צולל מצויץ
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
תת-משפחה ברווזים צוללים
סוג צולל
מין צולל מצויץ
שם מדעי
Aythya fuligula
תחום תפוצה

צולל מצויץ (שם מדעי: Aythya fuligula) הוא מין ברווז הסוג צולל השייך לתת-משפחת הצוללים.

אורכו של הצולל 40-56 ס"מ, מוטת כנפיו 68-89 ס"מ ומשקלו 500-1,400 גרם. הוא בעל ראש שחור וגדול עם ציצה אחורית, עיניים צהובות גדולות, מקור אפור עד לבן וגוף וכנפיים שחורים. הבטן לבנה. הברווז שוחה היטב על פני המים וגם יכול לצלול לעומק בחיפוש מזונו. הברווז הזכר גדול ומקושט יותר מהנקבה החומה שגם לה ציצה אחורית.

הצולל מצוי בארצות הברית, קנדה ובצפון אירואסיה עד לבריטניה. הוא מצוי באגמים, ביצות עשב, בריכות וגם סביב חופים רגועים ולגונות. הברווז צולל במים בחיפוש אחרי רכיכות שונות, תולעים ויצורי מים קטנים. הוא ניזון גם מצמחים.

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.