צולל דרומי

צולל דרומי
קובץ:Southern Pochard, Netta erythrophthalma, at Marievale Nature Reserve, Gauteng, South Africa (20515325194).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
תת-משפחה ברווזי צלילה
סוג נטה
מין צולל דרומי
שם מדעי
קובץ:Wikispecies-logo.svg Netta erythrophthalma

צולל דרומי (שם מדעי: Netta erythrophthalma) הוא מין עוף מים ממשפחת הברווזיים. למרותששמו צולל הוא אינו שייך לסוג צולל אלא לסוג נטה, הקרוב אליו.

אורך הצולל הדרומי 48–51 ס"מ. הוא בעל נוצות שחורות למעט בצידיו החומים. מקורו גדול ורחב וצבעו תכלת ועיניו אדומות. הנקבות לעומת הזכרים בהירות יותר וצבעם חום-בהיר-קרם עם פנים וצוואר לבנים למעט בחלק העליון וסביב העיניים שם הם חומים.

ישנם 2 תת-מינים של הברווז: תת-המין האפריקני (המצוי בישראל) ותת-המין הדרום-אמריקאי. שניהם חיים באזורים טרופיים רדודים.

ברווזים אלה משכשכים מזון מפני המים אך גם צוללים להשיג מזון מתחת למים. הם חיים בנהרות איטיים ואגמים וחיים בלהקות של עד 5,000 פרטים. הם ניזונים מתחת למים בעיקר מצמחייה מימית וגם מחרקי מים, רכיכות ודגיגים.

תת-מינים

  • Netta erythrophthalma brunnea
  • Netta erythrophthalma erythrophthalma

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.