ברבור שחור-צוואר

ברבור שחור-צוואר
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
סוג ברבור
מין 'ברבור שחור-צוואר'
שם מדעי
Cygnus melancoryphus

ברבור שחור-צוואר (שם מדעי: Cygnus melancoryphus) הוא מין של ברבור בעל צוואר שחור, והוא המין הגדול ביותר באמריקה הדרומית מסדרתו, אם כי הקטן ביותר בסוגו.

אורך הברבור הזכר 102–124 סנטימטרים ומשקלו 3.5–6.7 קילוגרם. מוטת הכנפיים מגיעה ל-135–177 סנטימטרים והגוף לבן עם צוואר שחור, מקור אפור ובליטה בשרנית אדומה עליו ופס לבן מאחורי העין. הרגליים ורודות והברבורונים אפורים ובעלי רגליים ומקורים שחורים. הזכרים גדולים מעט יותר הנקבות. הוא מזכיר מעט את קרובו ברבור שחור אך קטן ממנו ושקט הרבה יותר.

זהו הברבור הקטן ביותר בסוגו, אך הגדול ביותר באמריקה הדרומית, גדול גם מברבור קוסקורובה.

הוא מצוי בטבע בביצות, ביצות עשב, לגונות ואגמים בקצה הדרומי של אמריקה הדרומית, בעיקר בצ'ילה וארגנטינה. הוא מצוי במערב צ'ילה, בחבל פטגוניה ובארץ האש ומדרים עד איי פוקלנד. בחורף הוא נודד צפונה לפרגוואי ולדרום ברזיל. הברבורים מתאספים גם בנהרות ליד הרי געש.

הברבורים חיים בזוגות במים ושולים חרקים, רכיכות, דגיגים וחומר צמחי. כמו רוב הברבורים שני המינים מרכיבים את צאצאיהם על גבם בעודם שטים.

הברבור נפוץ ואיננו קרוב לסכנה בטבע.

קישורים חיצוניים

ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

    הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
    רישיון cc-by-sa 3.0
    This article is issued from Hamichlol. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.