squfur

SQUFUR m. kim.

  • Element kimik, jometal, shumë i përhapur në natyrë, me ngjyrë të verdhë si të limonit, i thërrmueshëm, që ndizet lehtë e kur digjet lëshon erë të rëndë dhe që përdoret gjerësisht në industrinë kimike, në mjekësi etj. Squfur pluhur. Avuj squfuri. Lule squfuri squfur i bluar imët, që përdoret për të luftuar sëmundjet e hardhive. Spërkat me squfur.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.