rusica

RUSICA f. vet. fet. krahin.

  • 1. Festë që kremtohet zakonisht nga gratë dhe fëmijët njëzet e pesë ditë pas pashkëve (në disa vende ku vepron kisha ortodokse; në të kaluarën kremtohej edhe në disa krahina në Shqipëri). Dita e rusicave.
  • 2. Kuleçtë e vegjël, që përgatiten për këtë festë.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.