rreshtim

RRESHTIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve RRESHTOJ, RRESHTOHEM. Rreshtimi i trupave (i skuadrave, i ekipeve). Rreshtimi i brigadës. Bie boria për rreshtim. Bënë rreshtimin.
  • 2. usht. Vendosja e ushtarakëve ose e nënreparteve në rresht sipas rregullave të caktuara për veprime të përbashkëta. Rreshtim i zhdërvjellët. Rreshtim marshimi. Qendra e rreshtimit.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.