rimilitarizoj

RIMILITARIZOJ kal.

  • Krijoj përsëri forcat ushtarake në një vend që ishte çmilitarizuar dhe i pajis ato me armë për t'i përgatitur për luftë, militarizoj përsëri; e vë përsëri ekonominë a një sektor të saj të punojë për t'u përgatitur për luftë. Rimilitarizojnë vendin. Rimilitarizojnë ekonominë (industrinë).
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.