ricin

RICIN m. bot.

  • Bimë barishtore ose shkurre e vendeve të ngrohta, me gjethe të mëdha e me bisht të gjatë dhe me lule në trajtë vileje, nga farat e së cilës nxirret një vaj që përdoret në industri ose në mjekësi si bar për të dalë jashtë. Bima e ricinit. Farat e ricinit. Vaj ricini.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.