rezervat

REZERVAT m.

  • 1. Krahinë ose pjesë e caktuar e një vendi, në të cilën ndalohet gjuetia e kafshëve dhe dëmtimi i bimëve me qëllim që të ruhen në gjendje natyrore. Rezervat i rrethuar. Rezervat i drurëve (i bimëve). Rezervat i kafshëve (i shpendëve). Rezervati i gjuetisë.
  • 2. Krahinë ose qendër banimi, në të cilën janë të detyruara me forcë të jetojnë të veçuara popullsitë anase në disa shtete raciste dhe imperialiste. Rezervati për indianët. Rezervatet për zezakët.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.