revizionist

REVIZIONIST m.

  • Përkrahës i revizionizmit dhe që ndjek rrugën e revizionizmit; agjent i borgjezisë dhe i imperializmit në lëvizjen komuniste, që fshihet prapa frazave revolucionare marksiste.

REVIZIONIST mb.

  • Që ndjek dhe përkrah revizionizmin; që shpreh idetë e revizionizmit ose që është veçori dalluese e tij; që mbështetet në revizionizmin ose që përbëhet prej revizionistësh. Grup revizionist. Ideolog (shkrimtar) revizionist. Politikë (ideologji, teori, vijë) revizioniste. Degjenerimi revizionist.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.