revani

Shqip

Emër

revani f. gjell.

  1. Ëmbëlsirë që bëhet me miell, me gjalpë, me vezë e me sheqer dhe që, pasi piqet në furrë, zakonisht mbytet me sherbet; një copë nga kjo ëmbëlsirë. Revani me kos. Tepsi me revani. Bëj një revani. Ha një revani.
  • Ka (kërkon të ketë) njërën dorë në bakllava dhe tjetrën në revani përb. shih te DOR/Ë,~A.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.