reumatizëm

REUMATIZËM m. mjek.

  • Sëmundje që shfaqet në kyçet e gjymtyrëve, në muskuj ose në pjesë të tjera të trupit dhe që shoqërohet me dhimbje, me të therura dhe me ënjtje. Reumatizëm i fortë (i rëndë). Reumatizëm në gju (në kyçe). Vuan nga reumatizmi.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.