rentabilitet

RENTABILITET m. ek.

  • Aftësia për të dhënë të ardhura, duke mbuluar shpenzimet e prodhimit dhe duke nxjerrë një farë fitimi, aftësia për të dhënë prodhim me leverdi; të qenët i leverdishëm. Rentabilitet i lartë (i ulët). Rentabiliteti i ndërmarrjes. Rentabiliteti i industrisë (i bujqësisë). Rentabiliteti i prodhimit. Norma e rentabilitetit. Rritja e rentabilitetit. Punon me rentabilitet.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.