rentabël

RENTABËL mb. ek.

  • Që jep të ardhura, të cilat mbulojnë shpenzimet e prodhimit dhe sigurojnë një farë fitimi, që sjell fitim, që ka leverdi. Ndërmarrje rentabël. Ekonomi rentabël. Industri (bujqësi) rentabil. Ndërtime rentabël. E bëj sa më rentabël. Është mjaft (shumë, pak) rentabël.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.