rekuizitë

REKUIZITË f. teatër.

  • Tërësia e sendeve që janë të nevojshme për të dhënë një shfaqje ose për të bërë një film (me përjashtim të skenës dhe të veshjeve të aktorëve); vendi ku mbahen e ruhen këto sende. Rekuizitë e rëndë tryezat, krevatet etj. Rekuizita e teatrit (e ansamblit). Rekuizita e shfaqjes. Përgatitja e rekuizitës. Hyn në rekuizitë.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.