regjiment

REGJIMENT m. usht.

  • Njësi ushtarake që përbëhet prej disa batalionesh a grupesh dhe që është repart taktik bazë. Regjiment këmbësorie (kalorësie, artilerie). Komandanti (komisari) i regjimentit. Shtabi i regjimentit.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.