reformizëm

REFORMIZËM m.

  • Rrymë oportuniste në lëvizjen punëtore, që mohon domosdoshmërinë e luftës klasore, revolucionare, të revolucionit socialist e të diktaturës së proletariatit dhe që pohon se gjoja mund të kalohet në socializëm nëpërmjet reformave shoqërore të pjesshme brenda kuadrit të rendit kapitalist e në bashkëpunim me borgjezinë; rrymë politike, që zëvendëson luftën revolucionare me reforma të pjesshme. Reformizëm borgjez. Fryma (rruga, vija) e reformizmit. Ka rënë në reformizëm.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.