reformist

REFORMIST m.

  • Pasues i reformizmit, përkrahës i reformave të pjesshme dhe kundërshtar i luftës revolucionare. Reformist borgjez (i djathtë).

REFORMIST mb.

  • Që ndjek dhe që përkrah vijën politike të reformizmit; që vepron ose që bëhet sipas rrugës së reformizmit, i reformizmit. Politikë (rrugë, vijë) reformiste. Parti (organizatë) reformiste. Teza (kërkesa, pikëpamje, parulla) reformiste. Program (qëndrim) reformist. Me rrugë reformiste.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.