ravijëzim

RAVIJËZIM m. th.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve RAVIJËZOJ, RAVIJËZOHET. Ravijëzimi i truallit. Ravijëzimi i tipareve. Ravijëzimi i figurave.
  • 2. Vijat që kufizojnë një send dhe që japin përfytyrimin për trajtën e tij, ajo që është ravijëzuar, përvijim. Ravijëzim i përgjithshëm (skematik).
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.