rastësi

RASTËSI f.

  • 1. Ngjarje a rrethanë që lind në mënyrë të paparashikuar ose pa ndonjë shkak të vërtetë; diçka e rastit. Rastësi e thjeshtë. Varg rastësish. Qe një rastësi.
  • 2. filoz. Zhvillim i dukurive e i sendeve, që nuk është i lidhur me shkaqe të brendshme, thelbësore, që nuk buron nga vetë natyra e brendshme e tyre; ajo që në kushte të caktuara mund të ndodhë, por mund edhe të mos ndodhë. Domosdoshmëria dhe rastësia.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.