radiovalë

RADIOVALË f.

  • Valë elektromagnetike që përhapet në hapësirë dhe që përdoret për qëllime të ndryshme në radioteknikë ose që vjen nga trupat qiellorë. Radiovalë kozmike. Gjatësia (shpejtësia) e radiovalëve. Përhapja e radiovalëve. Marrja (kapja) e radiovalëve.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.