radiondërlidhje

RADIONDËRLIDHJE f.

  • Ndërlidhja e disa pikave me anë të valëve të radios, dhënia dhe marrja e njoftimeve dhe e sinjaleve me anë të radios. Radiondërlidhje me tokën (me detin, me ajrin). Stacioni (shërbimi) i radiondërlidhjes. Teknika e radiondërlidhjes. Ndërprerja e radiondërlidhjes. Vendos radiondërlidhjen.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.