radar

RADAR m.

  • Pajisje e ndërlikuar, që shërben për të zbuluar dhe për të përcaktuar vendin e ndodhjes dhe largësinë e një objekti, duke dërguar valë radioje shumë të shkurtra dhe duke marrë pasqyrimin e tyre. Radar tokësor (detar, ajror). Aparat radari. Ekran radari. Stacion radari. Valët e radarit. Kap në radar. Ndjek me radar.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.