racist

RACIST m.

  • Pasues e zbatues i teorisë dhe i politikës reaksionare të racizmit. Racist i tërbuar. Bandë racistësh. Krimet e racistëve.

RACIST mb.

  • Që përkrah e zbaton teorinë dhe politikën reaksionare të racizmit; që përbuz e shtyp racat e tjera. Politikë (teori, pikëpamje) raciste. Regjim racist. Ligje raciste. Shtypje raciste.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.