qeli

1. vjet. kthinë e vogël, zakonisht e errët dhe me pak orendi, në të cilën banon murgu ose murgesha në një manastir. Qelitë e murgjve (e murgeshave, e manastirit). Dera e qelisë. Mbyllet në qeli.

QELI f.

2. Kthinë e vogël dhe e ngushtë në një burg, ku mbahet i veçuar një i burgosur; birucë. Qeli e errët (e lagësht). Dritarja e qelisë. E futën (e mbanin) në qeli.

3. Dhomë e vogël në qilar ku ruhen ushqimet, bimsë, quar.

  • Është qeli e mbyllur (qeli pa dritare) dikush nuk i nxjerr të fshehtat, është varr i mbuluar.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.