nun

NUN m. etnogr. vjet.

  • 1. Ai që mbante foshnjën gjatë pagëzimit dhe që i vinte emrin.
  • 2. Ai që i merrte flokët fëmijës së porsalindur, kumbarë.
  • 3. Ai që ndërronte kurorat e dhëndrit e të nuses.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.