lez

LEZ m. sh

  • 1. I. Nishan i kuq a i zi në fytyrë ose në trupin e njeriut, lyth. Me lez në faqe (në mjekër).
  • 2. mjek. Mish i huaj që del në një pjesë të trupit a në një organ të tij dhe që është përsipër gjemba-gjemba, iriq. I doli një lez në gisht. Djeg (pres, shkul, heq) lezin.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.