levrek

LEVREK m.

  • 1. zool. Peshk i ujërave të kripura, më i madh se qefulli, me trupin në ngjyrë hiri të errët përsipër dhe të bardhë e të shndritshëm poshtë, me dy pendë në kurriz, i cili noton shpejt dhe ka mish shumë të shijshëm.
  • 2. fig. Njeri me trup të hajthëm e të shkathët.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.