jometal

JOMETAL m. sh

  • Element kimik që mund të jetë në gjendje të gaztë, të lëngët ose të ngurtë dhe që nuk ka shkëlqim metalik, nuk përcjell nxehtësinë dhe rrymën elektrike, nuk petëzohet e nuk telëzohet (si p.sh. oksigjeni, azoti, karboni, fosfori, squfuri, klori etj.).
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.