grath

1. Dhëmb i thyer, dhëmb i mprehtë a me majë, që të pengon në gojë. Ia shpon gjuhën grathi. Ka një grath.

GRATH m.

2. Dhëmbëz. Grathët e sharrës.

3. Kashta e lirit.

4. Fije kashte ose qime e shkurtër dhe e fortë që të shpon si gjemb, qime e ashpër, kreshtë (e derrit etj.). Grathit e derrit. U shpova te një grath.

This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.