granatahedhëse

1. Armë zjarri e posaçme, që hedh granata në largësi të afërt kundër trupave dhe mjeteve të ndryshme luftarake, kundër objekteve të fortifikuara etj. Ushtri e pajisur me granatahedhëse. U shkatërruan dy granatahedhëse.

GRANATAHEDHËSE f. usht.

2. si mb. Që shërben për të hedhur granata. Armë (mortajë) granatahedhëse.

This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.