gjuha spanjolle

gjuha spanjolle

  1. flitet në Spanjë, në Amerikën Qendrore, si dhe në të gjithë Amerikën Jugore (Latine), me përjashtim të Brazilit ku flitet portugezishtja. I takon familjes së gjuhëve indoevropiane, gjegjësisht asaj latine. Karakteristikë e saj është se shkruhet ashtu siç flitet.

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Fjalë rrjedhëse

Fjalë të ngjashme

Në gjuhët tjera

Shih Wikipedia shqip

This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.