byrek

Shqip

Byrek m.sh.gjell. - Gatesë me petë të holluara një nga një e të ndera në tepsi, që mbushet brenda me mish të grirë ose me djathë, me vezë, me presh, me spinaq etj. dhe që piqet në furrë. Byrek me mish (me djathë, me vezë, me lakra, me kungull). Byrek me mollë.

  • Ta pjek byrekun shih te pjek I. Nuk më ftohet byreku (pilafi) thjeshtligj. shih te pilaf,~i.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

byrek

Antonime

lakror

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.