bylyk

Shqip

Bylyk m.sh. -

  1. hist. Njësi ushtarake në Perandorinë Osmane, që përbëhej nga njëqind deri dyqind e pesëdhjetë ushtarë me pagesë.
  2. vjet. Turmë njerëzish, tufë kafshësh a grup sendesh. Një bylyk njerëzish (fëmijësh, grash). Një bylyk delesh. Një bylyk ullinjsh. U ndanë në bylykë.
  • Ra në bylyk vjet. e kapërceu moshën e miturisë, arriti moshën madhore dhe mund ta përballojë jetën në mënyrë të pavarur, erdhi në moshë, u bë burrë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.