buzuk

Shqip

Buzuk m.sh.muz. - Vegël muzikore me tela, me bisht të shkurtër e me kasë të madhe. I bie buzukut.

  • I bie buzukut tall. flet shumë e në tym dhe s’ia vë veshin askush, i bie legenit.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.