buxhet

Shqip

Buxhet m.sh. -

  1. fin. Plan financiar kryesor i një shteti, shuma e parashikuar e të ardhurave dhe e shpenzimeve të një shteti sipas degëve të ndryshme dhe për një kohë të caktuar; pasqyrë që jep këtë parashikim. Buxheti vjetor. Buxheti shtetëror (i shtetit). Buxheti kombëtar. Buxheti për zhvillimin e ekonomisë. Buxheti për arsimin e kulturën. Pasqyra e buxhetit. Miratohet (shpallet) buxheti.
  2. bised.ardhurat e një familjeje, të një njeriu etj., që prishen në një kohë të caktuar për të përballuar jetesën. Buxheti familjar (vetjak). Rregulloi buxhetin.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.