buxhak

Shqip

Buxhak

I m.sh. -

  1. Cepi i dhomës; qoshja pranë oxhakut të shtëpisë; vatra; oxhaku me gjithë vatër. Buxhaku i dhomës. Buxhaku i vatrës. Rri në buxhak.
  2. Shesh i vogël në mes të pyllit, lirishtë.

II m.sh.bot. - Bimë barishtore njëvjeçare, e ngjashme me grashinën, me kërcell të gjatë e të përkulshëm, me gjethe çift e me lule të kuqe, që lëshon bishtaja me shumë fara të zeza e të rrumbullakëta dhe që mbillet si hasëll për ushqim të kafshëve. Buxhak hasëll. Farë (bishtajë) buxhaku. Kullot në buxhak (lopët). Ushqen me buxhak.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.