butak

Shqip

Butak

I m.sh.zool. - Tip kafshësh të vogla me trup të butë, pa skelet e të mbuluar me një cipë të përjargur, që kanë zakonisht një guaskë mbrojtëse dhe që rrojnë kryesisht në ujëra të kripura e të ëmbla; molusk. Butakë uji (deti). Butakë toke. Butakë me (pa) guaskë.


II mb. -

  1. Shumë i butë, i qullët; që është pjekur shumë dhe është bërë si brumë (për frutat). Dardhë butake. Pjepër butak.
  2. fig. Që nuk ka karakter të fortë, që nuk ka kockë të fortë (për njerëzit).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.