bursist

Shqip

Bursist

I m.sh. - Nxënës a student që ndjek studimet me bursë.

II m.sh. - Kapitalist që luan në bursë me kursin e monedhave të arit, të aksioneve e të letrave të tjera me vlerë dhe që bën marrëveshje tregtare e financiare për të nxjerrë fitime në kurriz të masave punonjëse e të kapitalistëve të tjerë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.