burokratizëm

Shqip

Burokratizëm m. - Mënyrë të menduari e të vepruari që është karakteristike për burokracinë, që është në kundërshtim të hapur me interesat jetësore të popullit; veprimi sipas metodave që janë tipike për burokracinë si sistem qeverisjeje; shpërdorimi i të drejtave nga nëpunësit, shkëputja e tyre nga populli e mospërfillja e zërit të tij; nënvlerësimi i punës së gjallë me njerëzit dhe mbivlerësimi i shkresave e i veprimeve të panevojshme formale, që çojnë në zvarritjen e punëve; qëndrim a veprim prej burokrati, të qenët burokrat. Burokratizmi shtetëror. Burokratizëm pedagogjik. Shfaqje të burokratizmit. Rreziku i burokratizmit. Çrrënjosja e burokratizmit. Lufta kundër burokratizmit.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.