bulmet

Shqip

Bulmet m.sh. -

  1. Qumështi dhe prodhimet që nxirren nga përpunimi i tij (djathi, gjalpi, gjiza, kosi etj.). Dyqan (punishte) bulmeti. Enët e bulmetit.
  2. fig. Fryt, dobi, gjë e dobishme, përfundim i mirë, bereqet, bukë. Muhabet pa bulmet.
  • Bulmet hudhrash iron. shih te hudhër,~ra. Ai stan atë bulmet ka mospërf. shih te stan,~i.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.