bulladër

Shqip

Bulladër f.sh. -

  1. bot. Kërpudhë e madhe në trajtën e thundrës së kalit, që rritet në trung të drurëve dhe që përdoret për të bërë eshkë; kërpudhë eshke.
  2. fig. mospërf. Grua e trashë e bullafiqe.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.